استیضاح «ترامپ» در کنگره آمریکا-راهبرد معاصر
اطلاعیه سرکنسولگری ایران درباره حادثه دانشگاه فدرال کازان پوتین: درحال تولید انبوه سامانه موشکی اورشنیک هستیم فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو

استیضاح «ترامپ» در کنگره آمریکا

مجلس نمایندگان آمریکا در هفته گذشته موارد احتمالی برای استیضاح ترامپ را مورد بررسی قرار داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۹ - ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 February 11
کد خبر: ۴۵۴۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه لس آنجلس تایمز روز یکشنبه در گزارشی اعلام کرد که طی هفته گذشته، ۶ کمیته فرعی در مجلس نمایندگان آمریکا موارد احتمالی برای استیضاح «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا را مورد بررسی قرار دادند.

به رغم عدم بکارگیری واژه «استیضاح» از سوی این کمیته های فرعی، آنها موظفند تا نقطه نظرات و نتیجه بررسی های خود را در قالب واژگانی محدودتر و کمتر تحریک آمیز بکار برند.

اما پرسشهای مطروحه در این کمیته ها تقریباً معادل استیضاح است: آیا سوابق ترامپ در هنجارشکنی، سرپیچی از قانون و قانون شکنی آشکار، از تضاد منافع گرفته تا ارتباطات مشکوک با دولتهای خارجی، برکناری وی از سمت ریاست جمهوری را توجیه می کند؟

«نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تازگی گفته است که «ما باید ببینیم که واقعیات موجود چه چیزهایی هستند. ما نباید به یک دلیل سیاسی استیضاح کنیم و به یک دلیل سیاسی نیز نباید از استیضاح پرهیز کنیم. بنابراین باید ببینیم چه پیش می آید».

وی در ادامه گفت که این مرحله را می توان «پیش- استیضاح» خواند.

پلوسی و متحدان وی در مجلس نمایندگان آمریکا برای موفقیت روند استیضاح، یک فرآیند دو گامی را مدنظر دارند. گام نخست، گردآوری مدارک قطعی دال بر سوء مدیریت- طبق قانون اساسی آمریکا جرمهای سنگین و تخطی از قانون- است که میتواند برای صدور حکم استیضاح کافی باشد.

گام دوم نیز اقناع افکار عمومی از طریق موجه و ضروری جلوه دادن استیضاح و برخورداری آن از حمایت دو حزبی در کنگره به ویژه در سنای تحت کنترل جمهوریخواهان است؛ امری که تحقق آن تا حد زیادی دشوار به نظر می رسد.

در این میان، دموکراتها بیشتر نگران تکرار تجربه تلخی هستند که جمهوریخواهان در سال ۱۹۹۸ پس از استیضاح «بیل کلینتون» رئیس جمهور وقت آمریکا با آن مواجه شدند: تبرئه شدن کلینتون در مجلس سنا و کاهش محبوبیت جمهوریخواهان در پی این استیضاح.

مهر

ارسال نظر